Лидерите на двете близкоизточни държави са отказали телефонни разговори с президента

...
Лидерите на двете близкоизточни държави са отказали телефонни разговори с президента
Коментари Харесай

Лидерите на ОАЕ и Саудитска Арабия са отказали разговори с Байдън

Лидерите на двете близкоизточни страни са отказали телефонни диалози с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който е желал да обсъдят обстановката към Украйна и опцията за увеличение на добива на нефт за понижаване на международните цени на въглеводородите. Това заяви във вторник американският The Wall Street Journal, представен от ТАСС.

" Имаше упования по отношение на телефонно позвъняване, само че то не се реализира ", цитира изданието думите на американски чиновник по отношение на проектите на Байдън за диалози със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман Ал Сауд. Според него е трябвало да се разиска увеличение на добива на нефт поради покачващите се цени на енергоносителите на фона на западните наказания против Русия.

Според изданието сходно решение да откаже провеждането на телефонен диалог е взето и от престолонаследника принц на Абу Даби, заместник-върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Обединените арабски емирства (ОАЕ) шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Според вестника, откакто двамата водачи на страните от Близкия изток са отказали да поддържат връзка с американския президент, двамата са провели телефонни диалози с съветския водач Владимир Путин миналата седмица.

Във вторник Байдън  и новите вложения в съветския енергиен бранш, което докара до повишаване на фючърсите за нефт WTI до 124 $ за барел, цената на фючърсите за нефт Brent тази седмица за първи път доближи връх от преди 10 години от 128 $ за барел. Цените на бензиностанциите в Съединени американски щати доближиха рекордно високо равнище във вторник и Байдън сподели, че ще продължат да порастват.

Седемдесет и девет % от американците подкрепят възбраната за импорт на съветски нефт, даже в случай че това увеличи цените на газа в Съединени американски щати. Това демонстрират резултатите от ново изследване на публичното мнение, извършено от The Wall Street Journal преди американската администрация да наложи възбраната.

Украинският президент Володимир Зеленски  и прикани други страни да последват образеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР